Karácsonyi fűszerbor
Ilkó Krisztina (a nlcafe ötlete alapján) 2004.12.02. 14:11
Aromás, kellemes ízű fűszebor. Igazi karácsonyi specialitás! Hihetetlenül finom hideg és meleg gyümölcslevesekbe, puncsokba, bólékba, forralt bornak, tea ízesítésére, gyümölcssalátához.
Karácsonyi fűszerbor
Szükségünk lesz:
• félédes vörösborra • alsó réteg: szegfűszegre, szegfűborsra • középső réteg: citrom és narancs vékony csíkokra és apró kockákra vágott héjára • fölső réteg: szegfűszegre, borókabogyóra, csillagánizsra • fűszer: fahéjra
Az alsó réteg hozzávalóit szórjuk az üvegbe, a fűszerekhez használjunk tölcsért. A középső réteg leveles növénykéit finoman toljuk az üvegbe, és egy hurkapálcával ágyazzuk be az alsó rétegbe, majd a harmadik réteg bogyói következhetnek. Végül töltsük be az olajat, de ne színültig, közben folyamatosan mozgassuk kissé az üveget, hogy a légbuborékok a felszínre jöjjenek, majd dugaszoljuk be az üveget. Felhasználás előtt hagyjuk állni egy-két hónapig.
Jó étvágyat hozzá!
|